BİYOLOJİK ETKENLERDE
KAYITLARIN SAKLANMA SÜRELERİ
Biyolojik Etkenlere Maruz Kalan Çalışanların Listesi
İşverenler, grup 3 ve/veya grup 4 biyolojik etkenlere;
·
Maruz
kalan çalışanların listesini,
·
Yapılan
işin türünü,
·
Mümkünse
hangi biyolojik etkene maruz kaldıklarını,
·
Maruziyetler
ve kazalar ile ilgili kayıtları, uygun bir şekilde tutar.
Bu liste maruziyet sona erdikten sonra
en az 15 yıl saklanır.
DİKKAT;
Ancak aşağıda
belirtilen enfeksiyonlara neden olabilecek biyolojik etkenlere maruziyet söz
konusu olduğunda bu liste, bilinen son maruziyetten sonra en az 40 yıl boyunca saklanır.
·
Kalıcı
veya gizli enfeksiyona neden olduğu bilinen biyolojik etkenlere maruziyet.
·
Hastalığın
gelişmesinden önce uzun kuluçka dönemi olan enfeksiyonlara sebep olan maruziyet
·
Tedaviye
rağmen tekrarlayan hastalıklarla sonuçlanan biyolojik etkenlere maruziyet.
·
Uzun
süreli ciddi hasar bırakabilen enfeksiyonlara sebep olan biyolojik etkenlere maruziyet.
·
Eldeki
bilgi ve verilere göre, seneler sonra hastalığın ortaya çıkmasına kadar teşhis edilemeyen enfeksiyonlara sebep
olan biyolojik etkenlere maruziyet.
Hastalığın gelişmesinden önce, Tedaviye rağmen
tekrarlayan, Eldeki bilgi ve verilere göre, Kalıcı veya gizli enfeksiyona neden
olan, Uzun süreli ciddi hasar bırakabilen biyolojik etkenlere maruziyet söz
konusu olduğunda, bu liste, bilinen son maruziyetten sonra en az 40 yıl boyunca saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder