4 Mart 2017 Cumartesi

Biyolojik Etkenlerde Kayıtların Saklanma Süreleri


BİYOLOJİK ETKENLERDE KAYITLARIN SAKLANMA SÜRELERİ





Biyolojik Etkenlere Maruz Kalan Çalışanların Listesi

İşverenler, grup 3 ve/veya grup 4 biyolojik etkenlere;

·         Maruz kalan çalışanların listesini,

·         Yapılan işin türünü,

·         Mümkünse hangi biyolojik etkene maruz kaldıklarını,

·         Maruziyetler ve kazalar ile ilgili kayıtları, uygun bir şekilde tutar.

Bu liste maruziyet sona erdikten sonra en az 15 yıl saklanır.



DİKKAT; Ancak aşağıda belirtilen enfeksiyonlara neden olabilecek biyolojik etkenlere maruziyet söz konusu olduğunda bu liste, bilinen son maruziyetten sonra en az 40 yıl boyunca saklanır.


·         Kalıcı veya gizli enfeksiyona neden olduğu bilinen biyolojik etkenlere maruziyet.

·         Hastalığın gelişmesinden önce uzun kuluçka dönemi olan enfeksiyonlara sebep olan maruziyet

·         Tedaviye rağmen tekrarlayan hastalıklarla sonuçlanan biyolojik etkenlere maruziyet.

·         Uzun süreli ciddi hasar bırakabilen enfeksiyonlara sebep olan biyolojik etkenlere maruziyet.

·         Eldeki bilgi ve verilere göre, seneler sonra hastalığın ortaya çıkmasına kadar teşhis edilemeyen enfeksiyonlara sebep olan biyolojik etkenlere maruziyet.


Hastalığın gelişmesinden önce, Tedaviye rağmen tekrarlayan, Eldeki bilgi ve verilere göre, Kalıcı veya gizli enfeksiyona neden olan, Uzun süreli ciddi hasar bırakabilen biyolojik etkenlere maruziyet söz konusu olduğunda, bu liste, bilinen son maruziyetten sonra en az 40 yıl boyunca saklanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder